Apple Stopt met het Ondertekenen van Eén van de Laatste Updates voor iOS 17, Downgrade Niet Meer Mogelijk

Apple heeft al bèta-versies van de aankomende iOS 18-update uitgebracht, maar dat betekent niet per se dat het bedrijf stopt met het ondersteunen van oudere apparaten. Apple brengt vaak nieuwe updates uit voor oudere softwareversies. Hoewel deze updates geen nieuwe functies bevatten, wil het bedrijf ervoor zorgen dat ze up-to-date zijn met privacy- en beveiligingsoplossingen. Vandaag heeft Apple het ondertekenen van een van de laatste updates van iOS 17 gestopt, aangezien het zich voorbereidt om iOS 18 volgende maand officieel beschikbaar te maken voor het grote publiek.

Gebruikers kunnen niet meer downgraden van iOS 17.6.1, aangezien Apple is gestopt met het ondertekenen van iOS 17.6

Apple stopt doorgaans met het ondertekenen van iOS nadat een nieuwe versie voor het publiek is vrijgegeven. Dit doet het bedrijf om te voorkomen dat gebruikers teruggaan naar oudere firmwareversies. Op deze manier kan het bedrijf ervoor zorgen dat alle gebruikers de nieuwste beveiligingsupdates draaien. Apple is gestopt met het ondertekenen van iOS 17.6 na de release van iOS 17.6.1, de nieuwste update voor de iPhone. Gebruikers kunnen niet langer downgraden naar iOS 17.6 vanaf de nieuwste versie, maar voor de gemiddelde gebruiker heeft dit weinig invloed.

Het ondertekenen van iOS is erg belangrijk voor sommige gebruikers die problemen ondervinden met de nieuwste versie. Het geeft hen de mogelijkheid om te wachten op een volgende update waarin het probleem is verholpen. Apple geeft meestal een week de tijd voordat het stopt met het ondertekenen van een oudere versie. Dit is zowel voor het bedrijf als voor de eindgebruiker een logische stap.

Een andere groep mensen voor wie het ondertekenen van iOS belangrijk is, is de jailbreak-gemeenschap. Jarenlang is het stil geweest in de jailbreak-gemeenschap, aangezien er geen nieuwe tools zijn uitgebracht voor iOS. Een reden voor deze stilte is dat Apple alle mazen en kwetsbaarheden in zijn software heeft gedicht, waardoor ontwikkelaars het steeds moeilijker krijgen om de code te kraken. Simpel gezegd, er zijn geen kwetsbaarheden meer die kunnen worden gebruikt voor een mogelijke jailbreak.

Het is al jaren geleden dat er een nieuwe jailbreak-tool is uitgebracht, en we vermoeden dat er binnenkort geen nieuwe zal verschijnen. Als er een werkende jailbreak was die iOS 17 ondersteunde, zouden we gebruikers hebben geadviseerd om hun firmware niet bij te werken naar de nieuwste versie. Maar in dit stadium heeft het vasthouden aan een oudere versie van iOS geen zin. We zullen de ontwikkelingen rond jailbreaks nauwlettend volgen en jullie op de hoogte houden zodra er nieuws is.

Releated

Huawei Bereidt Zich Voor op Smartwatch Aankondiging op 19 September

Huawei heeft een aankondiging gepland voor 19 september in Barcelona, Spanje. Tijdens dit evenement, dat veel aandacht trekt, zal het technologiebedrijf naar verwachting nieuwe producten introduceren, waaronder de nieuwste slimme horloges uit de Watch GT 5-serie. De Watch GT 5 zal naar verwachting worden geleverd met TrueSense, een geavanceerd gezondheidssysteem dat nauwkeurigere metingen van gezondheidsprestaties […]

Alles wat Apple aankondigde tijdens de WWDC 2024 keynote, inclusief Apple Intelligence en een make-over voor Siri

Het is weer tijd voor de WWDC 2024 keynote! Elk jaar trapt Apple zijn Worldwide Developers Conference af met een paar uur aan rechtstreekse aankondigingen, zoals de langverwachte Apple Intelligence en een make-over voor de slimme AI-assistent, Siri. We verwachtten dat veel van deze aankondigingen zouden draaien om de kunstmatige intelligentie-ambities van het bedrijf, en […]