De fabriek van Foxconn in de Chinese stad Zhengzhou werd eind vorig jaar zwaar getroffen nadat de COVID-19 beperkingen van het land duizenden werknemers ertoe brachten te vertrekken.

Het Taiwanese Foxconn heeft Michael Chiang aangesteld als nieuwe baas voor zijn iPhone-assemblagebedrijf na een tumultueus jaar in China, meldde Bloomberg News dinsdag, op basis van mensen die bekend zijn met de zaak. Chiang vervangt de oude leider Wang Charng-yang als hoofd van de iPhone-assemblagedivisie, aldus het Bloomberg-rapport.

Foxconn weigerde commentaar te geven. Apple reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar. De fabriek van Foxconn in de Chinese stad Zhengzhou, ’s werelds grootste productiefaciliteit voor Apple iPhones, werd eind vorig jaar zwaar getroffen nadat een uitbraak van COVID-19 en beperkingen om het virus onder controle te krijgen duizenden werknemers ertoe brachten te vertrekken.

De fabriek werd ook getroffen door een periode van onrust onder de werknemers over betalingskwesties, maar de productie is bijna weer op volle toeren met in december ongeveer 90 procent van de oorspronkelijke plannen, zo vertelden bronnen eerder in januari aan Reuters.

De benoeming van Chiang maakt deel uit van de inspanningen van Foxconn-voorzitter Young Liu om jongere leidinggevenden aan te stellen om het leiderschap van het bedrijf in de toeleveringsketen te behouden tegenover de toenemende concurrentie van Chinese concurrenten, aldus het Bloomberg-rapport.

Eerder deze maand meldde de krant Financial Times dat Apple op het punt stond de Chinese contractfabrikant Luxshare Precision Industry Company Limited in te schakelen voor de productie van hoogwaardige iPhone-modellen, om het productieverlies in de Foxconn-fabriek in Zhengzhou van vorig jaar goed te maken.