OpenAI Stelt Lancering van ChatGPT Voice Mode Uit naar Juli

OpenAI heeft aangekondigd dat de introductie van de Voice Mode-functie voor ChatGPT wordt uitgesteld, waarbij het bedrijf wijst op de noodzaak om technische uitdagingen aan te pakken en een hoogwaardige gebruikerservaring te garanderen. De release, die aanvankelijk gepland stond voor eind juni, is nu verschoven naar juli. Het bedrijf benadrukt dat veiligheid en gebruikerservaring de belangrijkste redenen voor de vertraging zijn.

De Voice Mode-functie, die gericht is op het bieden van een levensechte steminteractie, was oorspronkelijk gepland voor een eerste release naar een beperkt aantal ChatGPT Plus-gebruikers. OpenAI heeft echter besloten om de lancering uit te stellen om de functie verder te verfijnen en ervoor te zorgen dat deze aan hun strenge normen voldoet voordat deze breder beschikbaar wordt gesteld.

“We waren van plan om eind juni te beginnen met de alpha-uitrol naar een beperkte groep ChatGPT Plus-gebruikers, maar we hebben een extra maand nodig om onze lanceringsnormen te behalen. We verbeteren bijvoorbeeld de capaciteit van het model om bepaalde inhoud te detecteren en af te wijzen. Bovendien richten we ons op het verbeteren van de gebruikerservaring en bereiden we onze infrastructuur voor om effectief op te schalen naar miljoenen gebruikers, terwijl we real-time reactiemogelijkheden behouden,” legde het bedrijf uit.

OpenAI vermeldde ook dat, in lijn met hun iteratieve implementatiestrategie, het bedrijf zal beginnen met de alpha-fase met een beperkte groep gebruikers om feedback te verzamelen en uit te breiden op basis van hun observaties. “We zijn van plan dat alle Plus-gebruikers er tegen de herfst toegang toe hebben, hoewel het exacte schema zal afhangen van het behalen van onze strenge veiligheids- en betrouwbaarheidsnormen. Daarnaast ontwikkelen we de nieuwe video- en schermdeelfuncties die we apart hebben gedemonstreerd en zullen we u op de hoogte houden van de planning,” voegde de technologiegigant eraan toe.

“ChatGPT’s geavanceerde Voice Mode kan emoties en non-verbale signalen begrijpen en erop reageren, waardoor we dichter bij real-time, natuurlijke gesprekken met AI komen. Onze missie is om deze nieuwe ervaringen op een doordachte manier te introduceren.”

De komende audiofuncties zullen gebruikers in staat stellen om natuurlijkere en dynamischere gesprekken te voeren met ChatGPT. Gebruikers kunnen met ChatGPT praten en direct antwoorden ontvangen zonder vertraging, en ze zullen ook de mogelijkheid hebben om de AI te onderbreken terwijl deze praat—essentiële elementen voor het bereiken van realistische en naadloze interacties.

Releated

Beoordeling van de Apple MacBook Air M3

De nieuwste versie van de MacBook Air met de M3-processor biedt enkele interessante verbeteringen ten opzichte van het M2-model. Zo kun je nu twee externe schermen aansluiten, bevat het apparaat een snellere M3-processor en ondersteunt het Wi-Fi 6E. Toch blijven enkele nadelen, die we al bij de M2 zagen, zichtbaar. Het basismodel van 1300 euro […]