Samsung Geeft Kritische Update Voor Miljoenen Galaxy Gebruikers

Naarmate april nadert, is de vraag voor Galaxy-gebruikers of de naadloze update die we Samsung eindelijk zagen toepassen – tenminste op de A55 – in maart zich zal uitbreiden naar andere apparaten nu de maandelijkse updatecyclus zich naar april verplaatst.

In plaats van de telefoon te pauzeren terwijl een update wordt gedownload en geïnstalleerd, of dit nu handmatig of automatisch gebeurt, voeren naadloze updates dat op de achtergrond uit met twee partities – één draait het apparaat en de ander voert het updateproces uit. Een snelle (min of meer) herstart en reboot van de telefoon, en de partities wisselen, waarbij de update wordt toegepast.

Deze voorloper op de beveiligingsfixes van april is enkel voor het laatste vlaggenschip, de S24. SamMobile meldt dat deze beveiligingsupdate van april 2024 “momenteel wordt uitgerold in Zuid-Korea en binnen enkele dagen in andere landen kan worden vrijgegeven. Het is verrassend om te zien dat de update van april 2024 arriveert voordat maart zelfs is geëindigd.”

Zo is het langdurige circus rondom Android-updates, met beschikbaarheid afhankelijk van land, netwerk, apparaat en zelfs of het carrier-locked is, dat de update van maart nog steeds wordt uitgebreid zelfs nu deze vooruitblik op april verschijnt. De A32 5G en A52 5G kregen hun maart-updates in de VS net toen de S24 deze nieuwere kreeg.

De cameraverbeteringen, volgens een Koreaans gebruikersforum, verbeteren voornamelijk beeldkwaliteit bij weinig licht en kleurnauwkeurigheid, evenals “beveiligingsgerelateerde stabilisatiecode.” Dit impliceert beheerd herstel van een mogelijke codezwakte, wat belangrijk is omdat dergelijke zwaktes potentieel kunnen worden uitgebuit zodra ze bekend zijn.

Niemand verwachtte echt deze pre-update, en dus weten we niet wat anders de S24-serie in april zou kunnen raken, of deze exact dezelfde update andere apparaten zal bereiken, of het zal uitgroeien tot een vollere update in de gebruikelijke cyclus. En naarmate dit allemaal duidelijker wordt, zal ook Samsung’s benadering van de uitbreiding van naadloze updates duidelijker worden – dat hopen we.

Ondertussen moeten S24-gebruikers de update toepassen (of controleren of deze is toegepast) zodra deze beschikbaar is in hun geografie; degenen met oudere of meer budgetvriendelijke telefoons moeten ervoor zorgen dat de maart-update is gedownload en geïnstalleerd. Die update past kritieke beveiligingsfixes toe, en het is jammer dat het zo lang heeft geduurd voordat deze algemeen beschikbaar was.

Ik ben er zeker van dat we in april verdere beveiligingsupdates voor de S24 zullen zien, en deze vroege release zou kunnen worden ingepakt in een bredere update over een week of zo voordat het zelfs alle S24-geografieën bereikt. Ik vermoed dat deze timing werd gedreven door de camerafixes en de laatste beveiligingsupdate werd opgenomen voor doelmatigheid. Tegen de tijd dat de cyclus zich uitstrekt over het bredere apparaatportfolio, zal het alles hebben.

Releated

WiiM introduceert Ultra en Amp Pro op High-End München Show

Streaming-audiospecialist WiiM blijft indruk maken met de lancering van twee nieuwe producten tijdens de High-End München Show, een tentoonstelling waar audioapparatuur getoond wordt waar de meesten van ons alleen maar van kunnen dromen. Gelukkig zijn de streamers van WiiM niet buitensporig geprijsd, en deze twee nieuwe producten vormen daar geen uitzondering op. De lancering van […]

Xiaomi onthult renders en cameraspecificaties van 14 Ultra-model

Xiaomi-oprichter Lei Jun heeft onlangs enkele renders gedeeld van de langverwachte Xiaomi 14 Ultra, een opvallende toevoeging aan de reeks vlaggenschiptelefoons van het bedrijf. De renders tonen zowel de zwarte als de witte variant van het toestel vanuit verschillende hoeken, waardoor fans een voorproefje krijgen van het design voordat het officieel wordt gelanceerd. Opvallend is […]