Humane op zoek naar een koper

Humane, het bedrijf achter de veelbesproken Ai Pin die vorige maand met gemengde recensies werd gelanceerd, is volgens Bloomberg op zoek naar een koper, zo melden anonieme bronnen.

Het bedrijf zou zichzelf hebben gewaardeerd tussen de $750 miljoen en $1 miljard, en het verkoopproces bevindt zich in de beginfase, aldus de bronnen.

Humane heeft nooit een officiële waardering bekendgemaakt bij een van zijn financieringsrondes, hoewel The Information vorig jaar meldde dat de waardering $850 miljoen bedroeg.

Humane heeft niet onmiddellijk gereageerd op verzoeken om commentaar op het rapport.

Een naald in een hooiberg
Humane werd in 2017 opgericht door voormalige Apple-executives Bethany Bongiorno en Imran Chaudhri en had ongeveer $230 miljoen opgehaald bij investeerders zoals Microsoft, Qualcomm Ventures, Marc Benioff en OpenAI’s Sam Altman voordat enig deel van het product openbaar werd onthuld.

Het bedrijf onthulde zijn product uiteindelijk in juni: de Ai Pin, een draagbare gadget met een geprojecteerd display en AI-gestuurde functies. De onthulling leidde tot een periode van pre-orders in de VS, maar de lancering werd uitgesteld voordat de Ai Pin uiteindelijk half april op de markt kwam.

De Ai Pin heeft een unieke vorm en is volgestopt met sensoren, generatieve AI en een kleine projector die een display op elk oppervlak kan projecteren – zoals je hand.

Maar met een prijskaartje van $700, plus een terugkerend abonnement van $24 per maand dat de gebruiker een telefoonnummer en onbeperkte data geeft om zoveel queries te kunnen uitvoeren als ze willen, leek de Ai Pin moeilijk verkoopbaar in een markt waar consumenten hun uitgaven beperken. In sommige opzichten leek het apparaat een oplossing op zoek naar een probleem, en veel van de eerste recensies zeiden dat de Ai Pin niet veel meer doet dan wat je al met je smartphone kunt doen.

De bekende YouTuber en recensent Marques Brownlee, bekend als MKBHD, gaf een bijzonder vernietigende recensie, waarvan velen zeiden dat deze de Ai Pin eigenhandig zou kunnen doden voordat het apparaat goed en wel op de markt was.

Tel daarbij klachten op over de batterijduur en oververhittingsproblemen, om nog maar te zwijgen over andere opkomende (en goedkopere) slimme gadgets zoals Meta’s Ray-Bans en Rabbit’s R1, en het leek steeds onwaarschijnlijker dat Humane een betekenisvolle voet aan de grond zou krijgen in de draagbare markt.

Ook is het vermeldenswaard dat de chief technology officer (CTO) van het bedrijf, Patrick Gates, die in 2019 bij Humane kwam na 13 jaar bij Apple, het bedrijf in januari heeft verlaten samen met 4% van het personeelsbestand.

Alles bij elkaar leken de zaken bij Humane al een tijdje niet rooskleurig, dus het nieuws dat het bedrijf mogelijk op zoek is naar een koper is niet enorm verrassend. Of er een geschikte koper gevonden kan worden, blijft echter de vraag.

Releated

Alles wat Apple aankondigde tijdens de WWDC 2024 keynote, inclusief Apple Intelligence en een make-over voor Siri

Het is weer tijd voor de WWDC 2024 keynote! Elk jaar trapt Apple zijn Worldwide Developers Conference af met een paar uur aan rechtstreekse aankondigingen, zoals de langverwachte Apple Intelligence en een make-over voor de slimme AI-assistent, Siri. We verwachtten dat veel van deze aankondigingen zouden draaien om de kunstmatige intelligentie-ambities van het bedrijf, en […]

Microsoft Zal Windows Subsysteem voor Android op Windows 11 Volgend Jaar Beëindigen, maar Amazon Heeft Zojuist de Doodsklap Gegeven

Wat u moet weten: Microsoft heeft aangekondigd dat het Windows Subsysteem voor Android op Windows 11 zal depreceren op 5 maart 2025. Na die datum zal de Amazon Appstore op Windows en alle apps die afhankelijk zijn van Windows Subsysteem voor Android op Windows 11 niet langer worden ondersteund. Amazon heeft sindsdien een e-mail verzonden […]